15. lokakuuta 2013

6kymppiskakkuja

Rakkaat vanhempani täyttivät pyöreitä vuosia tai oikeastaan äiti on jo täyttänyt ja iskä täyttää pian. He päättivät pitää yhteiset juhlat kun molemmilla tulee täyteen 60 vuotta. Pitivät ne puolessa välissä vuotta niin että toinen oli puoli vuotta yli ja toinen puoli vuotta vaille. Tein kaksi kakkua juhliin ja ne olivat molemmat samanlaisia. Koristeeksi tein ukon ja akan. Siitä unohdin tohinassa ottaa kuvan. Mikäli eteeni tulee sellainen kuva jossa koriste näkyy lataan sen tähän jatkeeksi. Kakussa oli välissä mansikoita, vadelmia, mascarponea, valkoista suklaata sekä kermaa. Vadelmat piristivät kivasti niin tuttua mansikkatäytettä.

Reunoilla on suklaapursotukset

Onnea Ihanaiset Vanhempani!!! <3

14. lokakuuta 2013

Niiskuneiti kakku

Muumiaiheinen kakku oli toiveena Mona-tytön synttäreille. Niiskuneiti on tehty muromassasta ja ruohikkoon tehty kermavaahdosta pursottamalla. Kakussa oli sisällä tummaa suklaata ja vadelmia. Mielestäni se on erittäin onnistunut yhdistelmä. Olli todella ihanaa kun sain kuvan tästä ihanasta neidistä joka on kasvanut jo isoksi tytöksi ja hän puhaltaa niin komeesti kynttilöitä kakun päältä. =o)



Onnea Mona-neidille!!!

13. lokakuuta 2013

Tuttikakku

Pienen prinssin kastetilaisuuteen tein kakun, jossa oli tähtiä. Kakkukoristeeksi tein tutin kun siihen haluttiin jotain vauvaan liittyvää. Väreiksi toivottiin vihreää tai keltaista. Laitoin sitten molempia.


Koristeena oli tällainen tutti
Onnea Romeolle komeasta nimestä!!

12. lokakuuta 2013

Hello Kitty kakku

Jälleen oli vuorossa Hello Kitty kakku. Päivänsankari oli toivonut ruskeaa kakkua. Äiti ehkä hieman epäili värivalintaa mutta ajattelin kääntää sen kaikkien eduksi. Laitoin ruskeaa sokerimassaa ja oikein ihanaa pinkkiä, ne sopivat mielestäni niin hyvin yhteen. Testasin jälleen yhden sokerimassan ja totesin ettei sitä mallia enää koskaan. Oli erittäin kovaa vaikkei se kuulemma edes kovetu sekä sitä mukaa kun kaulin sitä niin se vetäytyi takaisin alkutilaan. Todella tuskasta puuhaa. Kakkukin meni melkein pilalle sen takia. Toivonkin ettei kyseinen liike josta massa oli tilaa sitä enää enempää. Mustaa ja ruskeaa massaa on niin huono saada itse värjäämällä. Vai onko jollain hyviä vinkkejä siihen? No mutta kakku maistui kuitenkin. Sisällä oli mansikkaa ja suklaata.


Hello Kitty 

11. lokakuuta 2013

Porkkanamuffinsseja

Testasinpas porkkakakkuohjeella tehtyjä muffinsseja. Olin lähdössä tyttöjen iltaa viettämään ja paljuilemaan niin ajattelin tekaista jotain makoisaa vietäväksi. Omasta maasta poimin porkkanat ja kyhäsin tällaisia muffinsseja. Oikein makoisia tulikin.


10. lokakuuta 2013

Riisimuromassa

Testailin  tällaista riisimuromassaa. Aika jännää tavaraa. Tästä saattaa pidemmän päälle olla hyötyä kun tekee esimerkiksi vähän isompi koristeista. Ei mene niin paljon massaa eikä koristeista tule niin painavia. Löysin Koristeellisten kakkujen -sivuilta ohjeen miten sitä voi tehdä myös itse. Ohjeen löytää Nallekakun ohjeista täältä. Itselläni oli kuitenkin Ullan unelmakakku -sivuilta tilattua massaa.

Massaa myydään tällaisessa pakkauksessa.

Tältä massa näyttää.
Massaa voi myös käyttää sellaisenaan. Omat lapseni ainakin tykkäsivät massasta ja mieleeni tuli että voisi kokeilla tehdä niistä riisimurosuklaapatukkoja. Leikkaamalla hyvän kokoisia patukoita ja kastamalla ne sulaan suklaaseen. Mahtaisiko olla hyvää? Onko kenelläkään muulla kokemusta tästä massasta?



9. lokakuuta 2013

Nallekakku

Tein pienelle Oona tytölle synttärikakun. Kakun päälle tein nallekoristeen ja laitoin onnittelutekstin
Nallekoristeessa kokeilin muromassaa.

 

Onnea Oona-neidille!!

1. lokakuuta 2013

Prinsessan ristiäiskakku

Pienelle Prinsessalle tein ristiäiskakun. Kakun päällä tein pienen vauvan joka on kukan sisällä.
Kakun päälle toivottiin nimeä ja kaunis nimi siihen laitettiinkin, Elsa. Kakussa oli sisällä tummaa suklaata ja vadelmia. Päällinen on vaahtokarkkimassaa.


Onnea Elsalle kauniista nimestä!

Kuva koristeesta


Elsan isällä oli synttärit muutamaa päivää ennen ristiäisiä ja tein iskälle pienen oman kakun.
Kakku oli iskälle yllätys. Hyvin yllätys onnistuikin.