25. lokakuuta 2014

Jalkapallokakku

Tällaisen kakun olen jo kerran ennenkin tehnyt. Jalkapallokenttä missä on pallon puolikas ruohikosssa. Kenttään kirjoitettiin sankarin nimi. Tuo jalkapallon kuviointi ei oo mun ihan vahvimpia puolia.


Onnea Juholle!! 

22. lokakuuta 2014

Star Wars kakku

Rakas kuopuksemme täytti ruhtinaalliset 9 vuotta ja niin kuin aina ennenkin niin sankari saa päättää millainen kakku tehdään. No aikansa mietittyään hän totesi, että Kuoleman tähti kakku. Ei ollut mitään hajua millainen on kuoleman tähti, joten ei auttanut muuta kuin avata google. Poika totesi, että se on Star Wars alus. Ja jonkinlainen sellainen se sitten olikin. Yritin mielessäni käydä läpi, että miten sellainen toteutetaan ja sitten tulikin muutama muukin juttu sille viikolle, niin ainahan siinä niin käy kuin sanonnassa ettei suutarin lapsilla ole kenkiä eli omien lasten kakut on tehty siten miten helpoiten sen saa tehtyä. Tai oikeastaan menty siitä mistä aita on rikki eikä vain matalin. Tein muromassasta puoli ympyrän jonka päällystin värjätyllä valkosuklaalla. Valkoisesta ja mustasta marmoroin avaruuden johon laitoin puoli ympyrän. Sanoin että tämän kakun teema ei taida aueta kenellekään muulle kuin sankarille itselleen ja velipojalle. Lisäksi pöytää koristi myös sankarin lempparimuffinssit eli mustikkamuffinssit.

Kuolemantähti alus

Mustikkamuffarit

Onnea Rakas Artturi!! <3 <3

19. lokakuuta 2014

Lisää synttärikakkuja...

Tädilläni oli syntymäpäivä ja hän kahvitti porukkaa mökillään kera tällaisen kakun. Myös tässä kakussa oli täytteenä punaisia viinimarjoja. Punainen viinimarja on sopivasti kirpeä ja sopii sellaisille jotka eivät tykkää makeista kakuista. Tosi tykätty täytevaihtoehto. Muuten kakku oli aika peruskakku ruusuineen ja pursotuksineen. Ripottelin kultaista tomuväriä sinne tänne.



15. lokakuuta 2014

Synttärikakkuja

Tein sukulaiselleni muutaman kakun, kun hän täytti 50 vuotta. Toiveena oli kaksi kakkua ja jotain kukkaketo tyylistä tai meriaiheista. Niinpä päätin, että toinen on kukka-aiheinen ja toinen on merihenkinen. Kinuskikissan sivuilla on kukka-aiheinen kakku, jota olen jo jonkin aikaa halunnut soveltaa ja nyt jos koskaan oli sopiva hetki. Kakkujen täytteenä on punaisia viinimarjoja suoraan omasta puskasta. Kukkakorin pursotukset on tehty kermalla sekä myös meriaiheisessa meri. Koristeet ovat kaulintamassaa ja "hiekka" on taas tehty murentamalla kaurakeksejä.

Kukkakori

Merenranta

12. lokakuuta 2014

Kiroileva siili kakku

Rakas ystäväni täytti 30 vuotta ja tein hänelle tällaisen Kiroileva siili kakun. Mielestäni kuvassa oleva siili kuvaa ystävääni aika hyvin ja illan teemaa. Eli kyseessä on ihanan iloinen ja pirskahteleva ystävä, joka tykkää juhlia hyvässä porukassa. Hän oli kutsunut itselleen tärkeä henkilöt juhlimaan suurta päivää ja sain kunnian olla yksi heistä. Ilta oli mitä mahtavin ja lämpimin. Naurua ei tarvinnut kyllä säästellä tässä illassa.



Kiitos Tiina ihanasta illasta ja halit ja pusit vielä 3kympin rajanpyykin ylittämisestä!! <3

7. lokakuuta 2014

Sähköjohtokakkuja

Nämäkään kakut eivät ole koristusta lukuunottamatta mun tekemiä. Harrastan myös tällaista pelkkää koristelua satunnaisesti. Sekin on ihan kivaa, koska tykkää näprätä noita koristeita. Näissä kakuissa on sähköjohtojen pätkiä mm. maajohtoa sekä työkaluja ja yhdestä kakusta löytyi myös kytkentäkaavio.

Kuvan kytkentäkaavio on suoraan netistä. En nyt just muista miltä
sivuilta eikä taida olla varmasti ihan yksyhteen, mut aika tarkkaan yritin
piirtää... 

Kaikenlaisia liittimiä ja johdonpätkiä... 


3. lokakuuta 2014

Mopo kakku

Ystävän pienin ihme eli kuopus poika täytti 1 vuotta ja tottakai piti tehdä kakku juhliin. Pienellä miehellä ei ole oikein mitään varsinaista kiinnostuksen kohdetta muuta kuin sininen Plasto-mopo. Juhlien teemaväri oli mintunvihreä ja tiettykin kera pallokuvioiden. Joten kakun päälle tehtiin pieni mopo ja tein myös hiekkaämpärin ja lapion, koska jokainen lapsi tykkää olla hiekkalaatikolla. Kakusta tehtiin munaton versio, koska sankari itse on kanamuna-allergikko. Välistä löytyi mansikkamoussea ja päällä on kermavaahtoa kahden värisenä. Ämpäriin laitoin "hiekkaa" ja tein pienen hiekkakummun siihen. Tämä "hiekka" on Wilhelmiina keksiä, joka on munaton keksi.


Pilkkuja, pilkkuja, pilkkuja....

Mopo ja hiekkalelut

Onnea Felix!!!

1. lokakuuta 2014

Hääkakkuja

Näitä hääkakkuja en itse ole tehnyt, mutta koristellut olen. Kakkuihin haluttiin kukkiin sinistä ja valkoista. Tällaiset niistä sitten tuli...